Ο «υγρός χρυσός» της διατροφής μας
Ο «υγρός χρυσός» της διατροφής μας
Tο λένε και «υγρό χρυσό», μιας και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι τόσες πολλές που είναι πραγματικά πολύτιμο για την υγεία μας. Εκλεκτό υλικό της ελληνικής κουζίνας και απαραίτητο συστατικό σε όλα σχεδόν τα φαγητά, το ελαιόλαδο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας.
Το ελαιόλαδο σύμμαχος μακροζωίας
Θεωρείται ως το υγιεινότερο λάδι εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ, που αγγίζει το 83% και ανήκει στα ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά, που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) στο αίμα, ενώ προστατεύει από το αλτσχάιμερ και από τον κίνδυνο εμφράγματος και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, βοηθά στην καλή λειτουργία των ζωτικών μας οργάνων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά και πολύτιμες πολυφαινόλες, που θεωρούνται ασπίδα κατά του καρκίνου.
Με δυο λόγια, το αγνό λάδι της ελιάς διαθέτει τόσα μοναδικά γευστικά, αρωματικά, θρεπτικά και βιολογικά στοιχεία, που το κάνουν εξαίρετη και αναντικατάστατη τροφή, απαραίτητη για τη μακροζωία μας.
Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό το να επιλέγουμε πάντα το καλύτερο.